Vesti

Medjunarodna izložba mačaka 2015

Vesti >>

28. februara i 1. marta na Beogradskom sajmu održala se tradicionalna međunarodna izložba mačaka domaċih i inostranih izlagača pod nazivom Beograd kroz vekove a u organizaciji felinološkog društva Felis Serbica, prema pravilima asocijacije TICA. TICA (The International Cat Association) je jedna od najvećih svetskih felinoloških organizacija.

Ono što je ovogodišnju izložbu mačaka činilo posebno interesantnom je prisustvo velikog broja rasa maca od kojih su neke bile po prvi put prikazane u Srbiji.
U ovom glamuroznom društvu mačaka potpuno ravnopravno takmičiile su se i svima dobro poznate – domaće mačke. Svih sedam felinoloških sudija iz Italije, Austrije, Rusije, Francuske i Velike Britanije u sedam ringova su imali priliku da se dive našim lepo negovanim i vaspitanim domaćim macama, koje su spašene i udomljene sa ulica Beograda.

Udruženje i pansion Šapica 011 imalo je čast da se predstavi sa svojim devetomesečnim mačkom Onyx-om, neverovatnog svilenog i sjajnog crnog krzna sa belim medaljonom na vratu. Onyx i njegova sestrica Venus su spašeni iz jednog Beogradskog podruma sa svega deset dana starosti koji su ostali bez majke. Mačiċi su mesecima bili na oglasu za udomljavanje ali se niko nije javio.

Kako je rekao Italijanski sudija Angelo Massimo Picardello «crne mace su vekovima nepravedno diskrimisane ali nihova magicnost i gracioznost nas ostavljaju bez daha, to su mali panteri koji plene svojom lepotom a njihove okice u noċi kao dva fenjera sijaju». Onyx je osvojio četrnaest nagrada u oba dana, jedno prvo mesto (best hhp allbreed), šest drugih mesta (best hhp allbreed & shorthair), tri treċa mesta i četiri četvrta mesta u konkurenciji od šest mačaka.

Bez obzira na nagrade i plasman Onyx je privlačio pažnju posetilaca i bio meta silnim fotoaparatima, mnogi su se divili njegovom lepotom. Mnogo ljubavi, nege i igre je posveċeno Onyx-u i ne samo njemu nego i ostalim našim macama jer mi smo odgovorni vlasnici.

Zahvaljujemo se organizatorima ove manifestacije na divnom iskustvu i druženju.

    

Sve fotografije sa Medjunarodne izlozbe macaka mozete pogledati u nasem foto albumu.

« Nazad
Cilj Pansiona za Mačke Šapica 011 je da sa znanjem, veštinom i profesionalnošću pruži vrhunski kvalitet usluge čuvanja i nege za Vaše mace kao i bezbedno okruženje, a Vi ćete biti opušteni jer se Vaša maca nalazi u pravim rukama. Obećavamo Vam da vreme koje će Vaša maca provesti kod nas biti opuštajuće, prijatno, puno ljubavi i igre.
Pansion za mačke Šapica 011

+381(62) 211 861
info@sapica011.com

Back to Top