Vesti

04. oktobar - Svetski dan zaštite životinja

Vesti >>

Svetski dan zaštite životinja prvi put je održan u Firenci na konvenciji ekologa 1931. Njegov cilj je bio upozoriti na položaj ugroženih životinja. U to vreme ovaj dan se proslavljao kao dan sv. Franje Asiškog, sveca zaštitnika životinja i životne sredine. Vremenom je izgubio svoje versko obeležje i odavno predstavlja praznik svih ljutitelja i zaštitnika životinja širom sveta. Sve ogranizacije za zaštitu životinja kao i azili ovog dana otvaraju svoja vrata za posetioce, organizuju informativno-edukativna predavanja, radionice, prikupljaju donacije ...

Udruženje Šapica 011 je takodje oboližilo ovaj dan sa predavanjima o dobrobiti životinja.


Osnovni cilj ovih aktivnosti je da:

  • Životinje i ljudi imaju jednaka prava kao stanovnici ove planete,
  • Životinje takođe imaju osećaj za radost, bol, patnju i strah
  • Pružiti im slobodu da iražavaju svoje prirodno ponašanje
  • Pružiti im ljubav, negu i zaštitu

     

Po podatcima svetskih organizacija, svakog dana nestanu stotine životinjskih vrsta, a najugroženije su tigrovi, kitovi, pande, slonovi ... U svetu je poznato oko 1,8 milijona životinjskih vrsta, a pretpostavlja se da ih je gotovo stotinu puta više.


Životinje ugrožava čovek.
Zamislite kakva bi to planeta bila bez njih.
Poštujte životinje, njihovo prirodno ponašanje, jer one to zaslužuju!
 

Voli - Poštuj - Zaštiti

 

Izvor: worldanimalday.org

« Nazad
Cilj Pansiona za Mačke Šapica 011 je da sa znanjem, veštinom i profesionalnošću pruži vrhunski kvalitet usluge čuvanja i nege za Vaše mace kao i bezbedno okruženje, a Vi ćete biti opušteni jer se Vaša maca nalazi u pravim rukama. Obećavamo Vam da vreme koje će Vaša maca provesti kod nas biti opuštajuće, prijatno, puno ljubavi i igre.
Pansion za mačke Šapica 011

+381(62) 211 861
info@sapica011.com

Back to Top